Een creatief bolwerk.

Op een zonnige decemberzondagmiddag toog ik naar Ruben en Annelien. Van Rubens zus, die jarenlang een collega van me was, hoorde ik dat ik de etage van dit inspirerende stel niet mocht missen. Ruben en Annelien kende ik al langer (ze hadden me al eens van waardevolle input voorzien met het oog op mijn creatieve plannen), maar ik was nog niet bij ze thuis geweest. Nadat ik mijn auto was kwijtgeraakt in de overvolle wijk (er was een kerstmarkt in het park), belde ik dus aan. Lees en kijk waarom ik dit bezoek niet had willen missen.

‘Qua buurt zouden we nooit meer weg willen.’

Even voorstellen.

Ruben, 30
Art Director/vormgever bij ECHT BEDRIJF & BrainFartsForSale.com.
Interesses: vormgeving & visuele identiteit.
Ik houd van dingen bedenken, ontwikkelen en maken. Soms met een doelgericht nut of soms gewoon omdat het leuk is om bezig te zijn met creëren.
Andere hobby’s; vrienden, whisky, kampvuur, eten, slapen.

Annelien, 26
Webshopbeheer bij online-beddenspeciaalzaak.
Interesses: kleur/ visuele communicatie, en (retail-) interieurdesign.
Ik houd van lezen, rommelmarkten, koffie in cafeetjes (en taartjes), en het ontdekken van items met een sterk design oftewel; leuke spullen.
Andere hobby’s; planten, plannen, eten, stippen.

Wij wonen hier sinds zomer 2016, we waren al enige tijd op zoek naar een eigen plekje in de buurt waar we nu wonen; stad en natuur voorhanden. Via de huurbaas, bij wie we beiden onze studentenkamer huurden, kregen we dit aanbod. Het appartement was net voorzien van nieuwe keuken en badkamer, dus we hebben alleen een muur geschilderd en verder vooral de afwerking en een aantal details aangepakt.

Het interieur is een mix van items die we al hadden, en dingen die we door de tijd hebben aangeschaft en/of vervangen. Dit is eigenlijk een heel organisch proces waarbij verandering een consistente factor is.

Bij de aanschaf van items voor ons interieur (of andere doeleinden) hebben we eigenlijk nooit een bepaald plaatje in gedachten, maar ligt de focus simpelweg bij: maakt dit ons blij? Gek genoeg blijken deze spullen doorgaans prima te combineren. We zijn zelf graag onderweg en hierdoor komen onze spullen ook overal en nergens vandaan. Met hetzelfde gemak gekocht in de kringloop, gekregen van vrienden en/of familie of via Etsy. Waar mogelijk proberen we de grote bekende spullenwinkels te mijden.

De grote lijnen, zichtbaar in ons huis, zijn onze fascinatie voor character design en vormgeving. Daarnaast is er een collectie planten van Annelien, is er Rubens werkplek en hebben we beide een liefde voor verschillende (met name natuurlijke) materialen die je her en der terug ziet.

In de toekomst willen we graag een grotere woonruimte met genoeg plek voor Rubens bedrijf, een plek om samen met elkaar of vrienden en familie te eten, een tuintje voor Anneliens planten en een hondje. Qua buurt zouden we nooit meer weg willen.

‘De focus ligt simpelweg bij: maakt dit ons blij?’

Ultiem advies aan de lezers.

Ruben: Kijk minder interieurprogramma’s/ – magazines, ga niet op zoek naar een perfect etalageplaatje voor je buurman maar omgeef je met fijne spullen; mooi of lelijk. Focus op wat je belangrijk vindt. Als je wilt dat je huis een ballenbad is maak er dan een ballenbad van. Maakt een lege ruimte met zo min mogelijk spullen je blij; gooi dan alles weg.

Annelien: Zorg er voor dat je huis een plek is waar je wilt zijn na een lange dag werken. Dat de inrichting past bij wat je in je rustmomenten wilt doen, en dat  de plek je blij maakt. Vergeet ook niet dat iets nooit definitief is: een muur die dit jaar roze is, kan volgend jaar groen zijn.